Uwielbiam różnego rodzaju makarony. Farfalle, czyli popularne "kokardki" świetnie komponują się na przykład ze świeżym szpinakiem. Taki obiad do pudełka nie dość, że zdrowy, to jeszcze naprawdę sycący. :) Przepis na makaron ze szpinakiem (dla 2 osób na 2 dni): 0,5 kg makaronu farfalle (lub innego, dowolnego makaronu), 0,5 kg świeżego szpinaku, 3 ząbki czosnku, serek mascarpone (ja używam marki Tesco za ok. 4,5 zł) Makaron ugotować i wystudzić. Szpinak umyć, pokroić w mniejsze kawałki, dodać czosnek i usmażyć na patelni na małym gazie. Na koniec odlać trochę wody i soków ze szpinaku z patelni i dodać serek mascarpone. Podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia serka. Jeśli chcecie być na bieżąco z tym, co gotuję, zapraszam na mój Instagram: https://www.instagram.com/pysznieitanio/
Komentarze
Prześlij komentarz