To bez wątpienia moje najlepsze danie w historii. :) Filet z kurczaka w panierce z krakersów podany z dipem czosnkowym, ziemniakami z wody oraz z surówką z marchewki i jabłek. Gwarantuję, że pokochacie ten smak! :)
Przepis na kurczaka w krakersach:
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie kotlety. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. W naczyniu rozbij 2 jajka i dodaj 3 łyżki majonezu.
Słone krakersy rozłóż na papierze do pieczenia, przykryj kolejnym papierem i rozwałkuj. Filet mocz w jajku, a następnie obtaczaj w krakersach. Ułóż mięso na brytfannie polanej równo tłuszczem. Piecz w piekarniku o temp. 180 stopni przez 25 minut.
Przepis na sos czosnkowy:
3 łyżki majonezu wymieszaj z połową dużego jogurtu naturalnego. Dodaj 2 ząbki zmielonego czosnku, pieprz i sól. Włóż do lodówki na ok. godzinę.
Cena za ten pyszny, domowy obiad to ok. 15 zł dla 2 osób. :)
Przepis na kurczaka w krakersach:
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie kotlety. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. W naczyniu rozbij 2 jajka i dodaj 3 łyżki majonezu.
Słone krakersy rozłóż na papierze do pieczenia, przykryj kolejnym papierem i rozwałkuj. Filet mocz w jajku, a następnie obtaczaj w krakersach. Ułóż mięso na brytfannie polanej równo tłuszczem. Piecz w piekarniku o temp. 180 stopni przez 25 minut.
Przepis na sos czosnkowy:
3 łyżki majonezu wymieszaj z połową dużego jogurtu naturalnego. Dodaj 2 ząbki zmielonego czosnku, pieprz i sól. Włóż do lodówki na ok. godzinę.
Cena za ten pyszny, domowy obiad to ok. 15 zł dla 2 osób. :)
Komentarze
Prześlij komentarz