Zakochacie się w tym smaku! Kotleciki mielone z dodatkiem ryżu i szpinaku są obłędne! :) Uwielbiam tego typu dania, bo dają nam nieograniczone możliwości. Na moim blogu na pewno zobaczycie jeszcze wiele obiadów z kotlecikami w roli głównej. Tymczasem zapraszam do spróbowania przepisu na mielone z ryżem i szpinakiem. :)
- pół kilo mięsa mielonego,
- 300 gram szpinaku,
- woreczek ryżu,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz, papryka słodka do smaku,
- jajko,
- pół cebuli,
- 2 ząbki czosnku.
Mięso usmaż, dodaj posiekaną, zeszkloną wcześniej na złoto cebulkę oraz czosnek. Następnie dodaj łyżkę koncentratu. Składniki odstaw do ostudzenia. W tym czasie usmaż szpinak i zagotuj woreczek ryżu.
Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj jajko i przyprawy. Formuj kotleciki, a następnie usmaż je na patelni lub piecz w piekarniku.
Cena takiego obiadu do pudełka to ok. 18 zł. Jak na 2 dni dla 2 osób to chyba nie tak dużo, prawda? :)
Komentarze
Prześlij komentarz